Koç Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü, göz hastalıklarının tanı ve tedavisinde en son bilimsel gelişmelerin ışığında ve en ileri teknolojik olanakları kullanarak dünya standartlarında hizmet vermektedir. Bölümümüze, Koç Üniversitesi’nin sunduğu olanaklar ile birçok göz hastalığı için yeni geliştirilecek tanı ve tedavi uygulamalarına yönelik öncü bilimsel çalışmalar da hali hazırda gerçekleştirilmektedir. Uluslararası bilimsel platformlarda çok ses getiren bu çalışmalar, yurt dışı ve yurt içinde birçok saygın ödülle onurlandırılmaktadır.

Göz Hastalıkları Bölümü çatısı altında her yaştan hastanın ihtiyaç duyduğu özelleşmiş alanlarda uzmanlaşmış deneyimli doktorların görev yaptığı çeşitli birimlerimiz bulunmaktadır. Tüm kırma kusurlarının ve diğer genel göz hastalıklarının ele alındığı Genel Göz Hastalıkları Tedavisi Ünitesi’ne ek olarak Kornea-Oküler Yüzey Hastalıkları ve Kontakt Lens Birimi, Katarakt ve Göz İçi Lens Cerrahisi, Refraktif Cerrahi, Oküler İmmünoloji ve Üveit, Glokom, Retina, Nöro-oftalmoloji, Çocuk Göz Sağlığı ve Şaşılık, Göz Estetik Cerrahisi (Oküloplastik Cerrahi) ve Orbita Cerrahisi, Oküler Onkoloji ve Az Gören Rehabilitasyonu Birimlerimizde hastalıkların medikal ve/veya cerrahi tedavilerini dünya standartlarında gerçekleştirmekteyiz.